Mobiel Internet

Afbeelding: Mobiel InternetMobiel Internet

Afbeelding: Mobiel Internet

Evolutie
Onder mobiel internet verstaan we het gebruik van internet op een mobiel apparaat zoals een smartphone, Pocket PC, laptop of tablet en tal van andere toepassingen. Het gebruik van mobiele data kende de voorbije jaren een exponentiële groei. Verwacht wordt dat de trafiek van mobiele data op smartphone en tablet de komende jaren buitengewone proporties gaat aannemen.

To
ekomst
Mobiele data is de toekomst. Er worden steeds meer applicaties of “apps” en andere mobiele diensten ontwikkeld die vragen om enorme downloadcapaciteiten. Streaming media zoals Stevie en Netflix zijn hier goede voorbeelden van.


2G, 3G en 4G
Ook de snelheden waaraan u mobiel kan surfen kenden de voorbije jaren een enorme ontwikkeling. Elke stijging van "G" biedt je hogere snelheden en meer mogelijkheden:

2G of EDGE: bellen, sms’en en basis surfen.
3G of HSPA: snel mobiel internet waarmee je foto’s kan delen, video’s bekijken en mobiele apps downloaden.
4G: megasnel mobiel internet, tot 10x sneller dan 3G!
 

De operatoren investeren om u de best mogelijke surfervaring te bieden. U kunt tegenwoordig dan ook op tal van locaties supersnel surfen via 4G, een ervaring die vergelijkbaar is met uw wifiverbinding thuis.

Wat hebt u nodig?
Uiteraard dient u zich te bevinden op een locatie waar mobiel internet aanwezig is. Afhankelijk van de operator waar u klant bent bereikt het 4G-netwerk inmiddels reeds 75% tot 89% van de bevolking. Om te genieten van 4G moet uw toestel deze technologie ondersteunen. Tablets, mobiele hotspots en smartphones van de nieuwste generatie zijn doorgaans 4G-compatibel. Tel&Co biedt u steeds een selectie van de meest actuele en populaire smartphones en tablets die u kan bestellen via onze webshop. Naast een modern toestel waarmee u mobiel kan surfen hebt u ook een tariefplan nodig waarbij 4G surfvolume is inbegrepen alsook voldoende downloadvolume zodat u comfortabel mobiel kan surfen zonder toeslag of bijkomende kosten.

Voordelen
Met mobiel internet profiteert u overal van internet, waar u ook bent. Geniet van internet terwijl u onderweg bent met de trein, of wacht op de bus. U hebt altijd en overal toegang tot het internet en uw e-mails. Zo blijft u onafgebroken in contact met uw vrienden, uw collega’s en uw familie op uw smartphone of tablet. Mobiele data kent eveneens tal van andere toepassingen. Zo kan een Track & Trace systeem uw voertuig localiseren en stuurt het via data alle gegevens door die u wil. De mogelijkheden inzake Track & Trace zijn onbeperkt. Ook machines kunnen worden voorzien van simkaarten voor met mobiele data. Parkeermeters, drankautomaten, digitale reclameborden kunnen via een datakaart alle gegevens verzenden of ontvangen. Deze toepassing noemt men MATMA of Machine To Machine.

Essentieel
Alle operatoren bieden tariefplannen met mobiele data aan. In de zoektocht naar uw ideale operator en formule dient u echter steeds rekening te houden met een aantal zaken; welk type toestel gebruikt u (tablet, smartphone, Blackberry, iPhone,..)? Hoeveel data denkt u nodig te hebben (aantal MB, aantal GB)? Wat wil u doen met uw toestel (e-mail, surfen, streaming)? Waar wil u gebruik maken van mobiele data (binnen- en/of buitenland)? Hou er rekening mee dat mobiel surfen in het buitenland zeer prijzig kan zijn indien u geen specifieke roaming data opties hebt geactiveerd. U kan bij Tel&Co terecht om de juiste dataopties voor binnen- en buitenland te activeren en te deactiveren in functie van het type toestel van de gebruikers. Wij adviseren u graag in de keuze van de ideale provider en dataformule voor u en uw organisatie.